Introductie

« menu

   De bibliografie documentanalyse is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in het lezen van oude handgeschreven teksten; van de absolute beginner die nog op weg geholpen moet worden met tips en trucs voor het herkennen van oude letters, tot de volleerde paleograaf, die al jaren oude documenten leest als de krant, maar die nog wel de behoefte voelt om allerlei naslagwerken te raadplegen.

   In de bibliografie documentanalyse zijn vele verwijzingen te vinden naar artikelen, boeken, video’s en websites, die te maken hebben met het lezen van oude handgeschreven teksten (paleografie).  Het kan gaan om zowel teksten in archiefstukken die in archiefdiensten worden bewaard, als om boeken die in bibliotheken worden bewaard.

   Het menu bestaat uit een alfabetische lijst van trefwoorden.  Klik op een trefwoord en de bijbehorende rubriek verschijnt op het scherm.

   Heeft u suggesties voor correcties en of aanvullingen op de bestaande rubrieken?  Heeft u ideeën voor nieuwe rubrieken?  Laat u het de redactie alstublieft weten door een bericht te sturen naar: info apenstaartje documentanalyse.nl.